Moorside High School

Moorside High School

Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School Life at Moorside High School
A friendly, caring school with a family ethos

School Day

TIMES/BELLS

PERIODS

FORM TIME

ASSEMBLIES

LENGTH OF

LESSONS

BREAK/LUNCH

 08.20

Pupil to arrive at school

 

 08.25

 Doors close

 

 08.30 – 08.40

 Form time

 10 minutes

 08.40 – 09.30

 Period 1

 50 minutes

 09.30 – 10.20

 Period 2

50 minutes

 10.20 – 10.35

 Break

 15 minutes

 10.35 – 11.25

 Period 3

 50 minutes

 11.25 – 12.15

 Period 4

 50 minutes

12:15 - 12:35

Year 7 & 11 Lunch

Year 8, 9 & 10 Form time

20 minutes

12:35 - 12:55

All years lunch

20 minutes

 12.55 – 13.15

 Year 8, 9 & 10 Lunch

Year 7 & 11 Form time

20 minutes

 13.15 – 14.05

 Period 5

 50 minutes

 14.05 – 14.55

 Period 6

 50 minute

End of the School Day